Hart voor Horna 2016

Regelmatig word er aandacht besteed aan de vrijwilligers bij BV Horna en zo ook dit jaar weer.
Op de uitnodiging stond dat we vanaf ongeveer 13.30 uur welkom waren, maar toen ik binnenkwam bleek dat vele vrijwilligers en hun partner niet konden wachten. Er waren er al vele aanwezig en na mij kwamen er nog meer.
Met een gezelschap van ongeveer 60 personen, werd de middag geopend door de voorzitter Daan Fons.
Voor Daan was het ook nog, als OPPERVRIJWILLIGER, een speciale dag, want hij het was zijn trouwdag. Een lang zullen ze leven kon dan ook niet uitblijven.
Voorzien van een borrel, begon hij zich te wijden aan zijn speech. Hij had het over een A4tje, maar dan is het de vraag hoe vol dat A4tje staat. Hoe groot zijn de letters en is het beschreven aan 2 kanten?
Het viel allemaal mee, en in een mooie bewoording omschreef hij de vrijwilliger bij de Horna.
Het was dan ook niet meer dan terecht dat hij door Irma, de HULPOPPERVRIJWILLIGER, in het zonnetje gezet werd, maar de bloemen aan zijn vrouw Cobie gaf. Dit was een goedmaker voor de vele malen dat Irma haar echtgenoot had gepikt voor de vele vergaderingen die op meerdere plaatsen plaatsvinden. Dan wel bij de Horna of weer eens in het Schippershuis. Serieuze gesprekken onder het genot van een koud kopje thee!?!?!?!?!?!?!?
Daan is zo’n 4 jaar geleden bij de Horna gekomen, en ondanks zijn verbazing, voelde hij zich thuis.
Na eerst een poosje de kat uit de boom te hebben, is hij in het bestuur beland, om dit jaar de voorzittershamer over te nemen.
Tot op heden doet hij dit met verve en is hij met allerlei belangrijke zaken bezig. Omdat hij eigenlijk in een groot gat is gesprongen, zou ik hem vrijwilliger van het jaar willen maken.

En na de woorden van Daan, kreeg Irma het woord. Zij had in samenwerking met Jos een middag vullend programma in elkaar gezet met een quiz en spelletjes. En een van de spelletjes was een ballenspelletje, maar een zonder biljartballen.
De vragen van de quiz waren algemeen en werden door Jos in zijn beste ABN gesteld. Hier en daar viel Jos weer terug in zijn oude gewoonte en moest er om vertaling worden gevraagd. Helaas was de man van de ondertiteling ziek dus was dat er niet. Omdat er bij de club mensen zijn uit alle windstreken van het land, is het voor de niet West-Friezen nogal eens lastig te begrijpen wat Jos nou allemaal uitkraamt. De echte West-Friezen waren daardoor licht in het voordeel, want bijna niemand, buiten West-Friesland weet wat een FLUUS is.
Logo’s en foto’s raden was ook nog een onderdeel, en dat was ook niet bepaald makkelijk.
Er werd op het scherpst van de snede gespeeld voor de overwinning. Spieken mocht niet, maar afkijken daarin tegen weer wel. Er werd dan ook diverse malen een poging gedaan, onder het mom van “hoe gaat het nou met jouw of wat doe jij nou eigenlijk bij de Horna” geprobeerd om aan de goede antwoorden te komen. Nou zijn er altijd wel een paar vrijwilligers die vrijwillig de antwoorden door de zaal brulde, maar dan was het weer de vraag of dat het juiste antwoord was. Regelmatig gebeurde het dan ook dat men dacht dat het al de volgende vraag was.
Ook het woordspelletje was een hilarisch gebeuren. Heen en weer rennen, met een bord aan de voor en achterzijde van de deelnemers, om een woord te vormen. Dit leverde komische antwoorden op.
Het balletjes spel werd gespeeld door de dames, en daar was de ene ploeg beter in bedreven dan de andere.
Al met al weer een geweldig leuke en beren gezellige middag, waarbij er bijna niemand aan biljarten dacht. Bertus verhoogde het pretgehalte nog even met een paar smakelijke moppen.
De verzorging was weer prima geregeld door de dames van de kantine en alles smaakte weer perfect.
Na de prijsuitreiking kon een ieder zelf uitmaken of hij nog een borreltje toe deed of dat ze weer op huis aangingen. Ik ben met de vrouw naar huis gegaan, maar toen ik later nog even belde omdat ik wat vergeten was, was het nog erg gezellig.

Ik, en vele met mij, hebben weer een enorm gezellige Hart voor Horna meegemaakt.
Ik kan me alleen maar aansluiten bij de woorden van de OPPERVRIJWILLIGER, en alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet en natuurlijk voor hun gezelligheid.
Zonder vrijwilliger zou er geen Horna meer zijn.
Organisatie bedankt voor deze geweldig leuke middag, en tot de volgende Hart voor Horna.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.