Horna De Vries Juwelier Kadertoernooi 2015 Groot Succes!!

 

rsz_kader_2015_nhd_21_dec
 
De 38ste editie van ons kadertoernooi gaat de boeken in als een groot succes!

Met een fantastische sfeer en sterk biljarten van begin tot einde, kon op zondag het evenement naar volle tevredenheid gesloten worden.
Na een spannende poule fase was er teleurstelling danwel vreugde bij de spelers die het soms op basis van slechts een procent de finaleronden al dan niet haalden..
Met gereduceerde partijlengten (om te voorkomen dat het nachtwerk wordt) kunnen er opvallende dingen gebeuren! Zo wist de hoofdsponsor van Horna als ook financier van het toernooi, Ed van der Steen, de finale te bereiken –  in de kwartfinale zelfs zó sterk, dat hij zijn 40 caramboles in de tweede beurt ineens maakte, en zo Kees Jong kansloos liet..

George Kenter en Kees Klijbroek uit poule 1, werden als enige overgebleven 57/2 spelers reeds in de in kwartfinale buiten spel gezet. Met respectievelijk 28 en 27 gemiddeld wisten zij wel hun Hoofdklasse status te bevestigen!
Sam van Etten speelde het 57/1 als een duivel… 140 te maken caramboles is niet veel ruimte, maar toch stond hij lange tijd rond de 25 te spelen! Laatste partijen was de kans op de finale verkeken, en zakte het wat naar een toch nog geweldig moyenne van 21,51!
De 18 jarige Jordy Jong blijft progressie maken en speelde in zeer fraaie stijl naar ruim 20 gemiddeld 57/2! Zijn broer. Ferry Jong, ronde het toernooi af met ruim 15 moy. in het moeilijke 57/1.

Roggebrood met spek, snert, vers gebak van warme bakker Ad Ketels, verscheidene soorten vis op het menu, serieus en minder serieus aan de biljarttafel met spannende schermutselingen, en een waardige slotpartij tussen Ed van der Steen en Peter Ossebaar…
De laatste moest in de halve finale eerst nog zien af te rekenen met zijn zwager, Martin van den Hudding. Martin was ooit, in 1980, gestopt met biljarten, maar door Peter 3 jaar terug weer begonnen, zijn vroegere 24 gemiddeld 38/2 is niet gemakkelijk meer te halen, maar 11 was nu genoeg om de halve finale te bereiken. Helaas voor hem was Ossebaar meedogenloos…

Wie blijft het meest koel… met beiden 40 te maken caramboles een eerlijke strijd, en dan gaat het vooral om de zenuwen. Peter Ossebaar bleek deze het beste te beheersen, en mag zich zeer verdiend Kampioen noemen van het Horna De Vries Juwelier Kadertoernooi 2015 !!

 

2 thoughts on “Horna De Vries Juwelier Kadertoernooi 2015 Groot Succes!!

 1. DIT GAAT IN HOOFDLETTERS.
  OOK IK MOCHT WEER ALS BALVERLEGGER MEEDOEN EN DAT HEB IK DAN OOK FLINK GEDAAN.
  MAAR BUITEN HET BILJARTEN WIL IK DE AANDACHT EVEN VERSTERKEN NAAR DE ORGANISATIE.
  GROTE KLASSE HOE DIT TOCH ALDOOR WEER GEREALISEERD WORDT HET LIJKT ZO EENVOUDIG MAAR HET IS O ZO MOEILIJK, WIJ ALS SPELERS MERKEN ER ALLEEN NIETS VAN.
  WIJ HOEVEN ALLEEN MAAR TE BILJARTEN EN COMMENTAAR TE GEVEN OP WAT WIJ ZELF NIET GOED HEBBEN GEDAAN
  WAT TE DENKEN VAN ALLE ARBITERS, DEZE STAAN BELANGENLOOS HUN WEEKEND VOOR ONS OP TE OFFEREN!!!
  DIT GELDT NATUURLIJK VOOR MEER MENSEN, ONDER ANDERE DE BEDIENING.
  MENSEN, WAT IK EIGENLIJK WIL ZEGGEN, HOUD DIT VOL, DIT TOERNOOI IS EEN SIERAAD VOOR HET BILJARTEN.
  EN NOGMAALS BEDANKT DAT IK HIER ONDERDEEL VAN MOCHT ZIJN.
  GR
  PETER jAMIN
  EN HELE FIJNE DAGEN EN VOORAL EEN GEZOND 2016

 2. Als eerste, na lang twijfelen toch maar meedoen met het kadertoernooi van Horna de Vries juweliers na gevraagd te worden door ons aller Germ. Bij aanvang denken van leuk en gezellig een toernooi . Mooie partijen gezien gespeeld door de toppers van dit toernooi, maar nooit gedacht door te gaan, dit lijkt meer weggelegd voor de betere kaderspelers. Na zaterdag toch wel iets van spanning, speelde voor mijn doen goed. Kruis finales en dan uiteindelijk de Finale spelen, had dit zelf nooit verwacht maar eenmaal zover gekomen alles uit de kast om ook kampioen te worden. Hetgeen nog lukte ook, had dit van tevoren nooit kunnen denken. Jammer voor Ed dat het hem niet lukte om de partij, met nog een paar punten te gaan, uit te prikken. Voor mij in ieder geval een gezellig en zeker een geslaagd toernooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.