Na 10 jaar weer Horna Bandstootkampioen!

Zondag 12 april 2015 is, na 10 jaar, eindelijk weer eens het Horna Bandstoottoernooi gespeeld! Helaas hadden er maar 15 leden zich opgegeven voor het toernooi, maar dat maakte de gezelligheid er niet minder om. In 4 poules werd er gestreden om een plaats in de finale, waarbij de beste 8 doorgingen.

In de eerste finaleronde werd het zogenaamde knock-out systeem gehanteerd en streden de overgebleven 4 voor de prijzen. Deze vier waren Ben Geldermans, die het moest opnemen tegen Dick van Gendt, en Nick Hof die de strijd mocht aangaan tegen Anjo Nat. Ben Geldermans zijn keu zaten geen punten meer in en verloor van Dick van Gendt, terwijl het bij de andere partij een spannende strijd was.In eerste instantie leek het erop dat Anjo in gestrekte pas naar de eindstreep ging, maar verzuimde de laatste punten te maken en zo onvrijwillig de strijd spannend liet worden. Nick kon nog aardig bijkomen, maar op het laatste moment besloot Anjo toch maar een eind aan de partij te maken.

De strijd tussen 3 en 4 ging dus tussen Ben en Nick en zij maakten er toch nog een leuke pot van, waarbij Nick aan het langste eind trok.

De finale tussen Dick en Anjo was een spannende partij, beiden dienden 18 caramboles te realiseren, maar bij 13 begon het bij Anjo te haperen. ‘En nog vijf..’ blijkt vaak een drempel.
Dick tikte gestaag verder en uiteindelijk maakte hij het af en werd daarmee de nieuwe Horna Bandstoot Kampioen!!
Hopelijk hoeft hij niet net zo lang als de vorige kampioen te doen met deze eer, maar kunnen we volgend jaar een nieuwe kampioen begroeten.

Dus mensen, het is leuk om te bandstoten!
Het is leuk om een dag met elkaar te biljarten!

Volgend jaar overwegen we een inschrijflimiet om de toestroom gecontroleerd te houden; maximaal 64 deelnemers! Vol is vol !!

20150412_171113[1]

 

Uitslag

  1. Dick van Gendt
  2. Anjo Nat
  3. Nick Hof
  4. Ben Geldermans