Succes De Pelikaan bij 3e uitwisseling met BV Horna

Na een jaar van voorbereiding, met zware trainingen, trainingsstages en een trainingskamp, ging de selectie, van BV Horna, met het volste vertrouwen naar Zutphen.

Op 10 juni verzamelde men zich bij het Transferium in Hoorn, om met de spelersbus de reis te aanvaarden. De selectie was er heilig van overtuigd dat de wisselbeker deze keer, na 3 keer winst op een rij, te mogen behouden.
Helaas pakte dit geheel anders uit.

De selectie bestond uit:

Daan F., Jan B., Jan L. Eberhard S., Jasper N., Anjo N., Piet B., Gerard G., Martin A., Jaap B., Wouter H., Jos N., David B., en Arnold v. R.

Aangekomen bij De Pelikaan begon de tegenstander de spelers van BV Horna gelijk stroop om de mond te smeren met koffie en koek. Tot op heden is er nog steeds niet bekend wat er in de koffie heeft gezeten, maar dat waren zeker geen middelen die de prestaties van BV Horna zouden verbeteren.
Dit kwam duidelijk tot uiting na afloop van de 1e ronde, waarbij alle spelers van de Horna hun partij verloren.
De 2e ronde was voor BV Horna iets beter. De helft van de partijen werd gewonnen en de weg naar de overwinning was ingeslagen. Dat dachten de spelers van de Horna tenminste.
De 3e ronde was eigenlijk het zelfde laken een pak, Hier werd ook de helft gewonnen. Er werd wel gemerkt dat de spelers van De Pelikaan geen middel ongebruikt lieten. Zo werd er, tijdens een partij, diverse malen de bal verlegd, er zullen geen namen genoemd worden, maar het was een dame met een Christel ?., die zelfs flirten en zoenen met de tegenstander niet schuwde, en door sommige werd er overmatig alcohol aangevoerd.
Ook werden er hele biljartfamilies ingezet, opa, kleindochter en haar vriend, en zelfs een vader en een zoon, waar bij BV Horna er maar een vader en zoon waren. De overige spelers van BV Horna hadden besloten om hun familie thuis te laten, om zo een beetje eerlijke strijd aan te gaan.
Het 1e jaar heeft De Pelikaan namelijk thuis zitten uithuilen, en dat was zo erg dat de brandweer er aan te pas moest komen om het overtollige water weg te pompen.
Het 2e jaar heeft De Pelikaan zijn verdriet verdronken in de Hoornse horeca, om vele uren later de terugreis per trein te aanvaarden en wederom in het clubgebouw verder uit te huilen. Ook toen moest de brandweer weer in actie komen, en van sommige spelers is nooit meer iets vernomen.

Door de inzet van hele families en de onreglementaire coaching hoopte De Pelikaan, onder aanvoering van Henk B. zich dit jaar te kunnen revancheren.
Moet gezegd worden dat enkele spelers van De Pelikaan uitermate goed speelde en sommige toppers van BV Horna in hun korte, dan wel lange broek liet staan. Helaas waren er ook enkele die van BV Horna biljartles kregen, maar over het algemeen kreeg BV Horna biljartles.

Aan het einde van de 4e ronde was er nog een mogelijkheid voor BV Horna om het pleit te kunnen beslechten in hun voordeel, ware het niet dat er een nieuwe variatie van het biljartspel werd gespeeld genaamd Scotts dubbel. Een beetje te veel naar darten gekeken
Het was hierbij de bedoeling dat een team van 2 spelers, van De Pelikaan, het opnam tegen een team van BV Horna. Er werd gespeeld op 4 kleine en 2 grote tafels. 1 keer bandstoten groot, 1 keer driebanden groot en 4 keer driebanden klein.
Er zouden teams van gelijke sterkte worden gemaakt en tegen elkaar uitkomen. Er werd echter niet bij gezegd dat de wedstrijdleider, Henk B, die alle partijen had ingedeeld, alleen maar sterke teams tegen zwakke teams liet spelen.
Zo was er spraken van dat, de verslaggever van dit festijn, tegen 2 onervaren spelers zou uitkomen in een partij driebanden klein. Dit bleek dus in zijn geheel niet het geval te zijn.
Het was de bedoeling dat, als de ene speler van een team een carambole had gemaakt, zijn maat de volgende maakt en zo om en om totdat er eentje mist.

Op raadselachtige wijze waren alle wedstrijdformulieren ineens verdwenen, waardoor de uitslag 51 (De Pelikaan) 21 BV Horna ook niet kon worden gecontroleerd.
BV Horna gaat er dus maar even vanuit dat dit per ongeluk is gebeurd, maar het vermoeden bestaat dat hier sprake is geweest van matchfixing. Hier zal dan ook, door de daartoe bevoegde instantie, onderzoek naar worden gedaan, aldus de instantie.

Na afloop van de wedstrijden, werd de wisselbokaal overhandigd door de voorman van BV Horna, Daan F. aan de leider van De Pelikaan Henk B.
Hij nam de bokaal in ontvangst en deed het voorkomen alsof dit de normaalste zaak van de wereld was. Er was niets van te merken dat hij de enige was die over de uitslag ging.

Ondanks dat er, halverwege de dag, bij de spelers van BV Horna al twijfel was ontstaan over de gang van zaken, heerste er evengoed een zeer gemoedelijke en verhitte ( lees dat het behoorlijk warm in de toko was, maar nog net niet zo heet als in 2016 ) sfeer, waar er veel over de biljartsport werd gesproken onder het genot van menig drankje.
Ook werd er weer gesproken met oude bekende, voor sommige geld dat letterlijk en voor andere figuurlijk en voor sommige letterlijk en figuurlijk, over vroeger tijden en over de toekomst.

Leuk was te zien dat, van een van de toppers van De Pelikaan, Michel v. S. zijn zoon mee had
Maarten v. S.
Ook deze 14 jarige jongen kon de ballen al zeer goed raken en had de belangstelling van de scouts van de biljartsport. Er is nog niet bekend welke club(s) er interesse hebben voor dit aanstormend talent. Misschien heeft BV Horna interesse voor dit talent, daar die al menig talent in huis hebben. We hebben het alleen maar over Sam v. E., Ferry J., Jordy J., Nick D., Leon D., Piet K., Cees K., en Rick de W. Ook in de opleiding zitten nog een paar aankomende talenten.
De Pelikaan kan hier in de toekomst rekening mee houden en alvast voldoende dweilen aanschaffen voor de komende uitwisselingen.

Verder kan een ieder terugkijken op een voortreffelijke dag, het was alleen jammer dat de motivator, J.A.G.E.R. Meister te laat kwam voor BV Horna.
Deze voegde zich weer bij de spelers van BV Horna toen deze de thuisreis weer aanvaarde.
Echter is J.A.G.E.R. Meister er halverwege de terugreis, wegens een tekort aan motivatie, ter hoogte van Amersfoort alweer uitgezet en zijn ze verder gezelschap gehouden door A.M. Stel, om rond de klok van 19.30 uur weer voet op Hoornse grond te zetten, en met rook van de fietsbanden weer huiswaarts te keren om daar de verrichtingen te kunnen aanschouwen van dhr. M.A.X.

Ondanks het verlies heeft de selectie van BV Horna een fantastische dag gehad, waarbij de lunch en het diner in zeer goede aarde is gevallen. Vooral het diner was perfect.
De gastvrijheid was weer geweldig en de omgang met elkaar was perfect.
Van beide kanten is er alweer gesproken over een herhaling en die gaat in 2019 dan plaatsvinden in de arena van BV Horna.
Die kunnen zich nu voorbereiden op een gezellige en sportieve dag, waar nu al naar wordt uitgekeken.

De organisatie, trainers, begeleiders, medische staf, voorzitter, bestuur, vaders, moeders, opa’s, oma’s, kinderen en kleinkinderen en een ieder die vergeten is, dankt De Pelikaan weer voor hun gastvrijheid en hopen volgend jaar hun selectie en de BEKER weer terug te zien in Hoorn.
Ze kunnen een jaar lang genieten, kwijlen en mijmeren, om hun droom volgend jaar weer uiteen te zien spatten.
BV Horna wenst hen daarbij veel sterkte, en hebben de brandweer alvast gewaarschuwd.

 

Van uw verslaggever Anjo N.

 

I.v.m. de privacywetgeving zijn de namen niet geheel weergegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.