Sam van Etten in kwartfinale Masters

Sam van Etten heeft tijdens zijn debuut in Berlicum de kwartfinale van de Masters driebanden gehaald.
De beste 16 spelers van Nederland krijgen een uitnodiging voor dit prachtige event waar de Nederlandse titel in het driebanden op het spel staat.

In de poulefase startte hij met een prachtige 3-0 overwinning op Roland Uijtdewilligen door onder meer een setje van 10 caramboles in 2 beurten uit te maken met 2 series van 5. In de 2e wedstrijd kwam hij de sterke JP de Bruijn tegen die we vooral kennen als de bandstoot-koning. Ook in deze partij maakt Sam een setje in 2 beurten uit, wederom 2x 5, maar kon hij de ontketende JP (moy 2.400) niet verder dwarsbomen; 3-1 verlies. In de laatste wedstrijd van de poule moest hij daarom nog een goede partij spelen tegen Volkan Cetin om niet afhankelijk te zijn wat JP tegen Roland zou doen, en dit lukte. Goed spel leidde tot een prima overwinning van 3-1 en ook hier ging er weer een setje in slechts 2 beurten en kwam zijn partijmoyenne uit op 1.520.

In de kwartfinale op vrijdag werd Barry van Beers de tegenstander, die in zijn poule alle wedstrijden had weten te winnen. Sam kwam goed uit de startblokken en kwam 1-0 en later 2-1 voor. Na de korte break kon hij echter niet doordrukken en pakte Barry 3 sets op rij, waarmee voor Sam een einde kwam aan dit avontuur; 2-4.

Met een moyenne in de poulefase van 1.483 en 1.131 in de kwartfinale wederom weer een prachtige prestatie van onze jonge topper uit Schermerhorn. Trots!