Biljarten bij de Horna

club_lokaal_1

 

 

Download hier het Inschrijfformulier

Biljarten is zo gek nog niet, want:

  • biljarten kan op iedere leeftijd
  • spelers van allerlei sterktes kunnen tegen elkaar spelen door het moyenne systeem
  • u kunt spelen met regen, sneeuw, storm én mooi weer.
  • u bent niet verplicht u af te melden als u niet komt.
  • biljarters zijn gezellig en biljarten is een leuk avondje uit
  • biljarten is niet duur

In ons gebouw wordt niet gerookt, dus als dat u voorheen heeft belemmerd om eens te komen kijken dan is dat nu geen probleem meer.

 

Wat kunt u van ons verwachten?
U kunt lid worden van 1 of meer avonden. Op die avond speelt u tegen de andere leden in onderlinge competitie. Iedere avond heeft zijn eigen kenmerken. De dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag zijn avonden die toegankelijk zijn voor iedereen die daar lid wil worden. Op de vrijdag speelt de jeugd en, op de boven verdieping is er de driebandenavond. De speelsterktes zijn zeer divers op deze avonden, dus er is voor elk wel wat wils. De maandagavond is alleen toegankelijk voor de sterke tot zeer sterke spelers. Naast de speelavonden kan er vrij worden gebiljart op alle middagen en zondagochtend.

Als u het spelletje leuk vindt en u zou wel wat meer willen dan kunt u overwegen om in een team te spelen. Dat team speelt de ene keer thuis en de andere keer bij een andere biljartvereniging in het district westfriesland. Door veel leden wordt het teamen als erg leuk beleefd.

Het is ook mogelijk om mee te doen met persoonlijke kampioenschappen. Afhankelijk van de speelsterkte kunt u zich inschrijven in een bepaalde klasse, waar u tegen gelijkwaardige spelers uikomt. Er wordt meestal ‘s avonds gespeeld en de winnaar(s) kunnen uitkomen in een finale. Uiteindelijk kan er in iedere klasse op nationaal niveau finale worden gespeeld en dat is een belevenis om nooit te vergeten.

 

Wat verwachten we van u?
We verwachten verder dat we 2 á 3 dagdelen per jaar een beroep op u kunnen doen voor een taak binnen de vereniging. Meestal gaat het hier om een zogenaamde telbeurt (tellen of schrijven bij een officiële partij). Deze telbeurt dient u te voldoen in ons officiele clubtenue (zie hieronder). Als u meedoet met een team of persoonlijke kampioenschappen dan is lidmaatschap van de biljartbond (KNBB) verplicht. Deze wedstrijden worden gespeeld in clubtenue.

Het tenue bestaat uit een zwarte broek, ‘Horna rode’ blouse met Embleem, zwarte sokken en zwarte schoenen. Het tenue is ook verplicht bij de eigen clubtoernooien. Bij aanvang lidmaatschap krijgt u een eerste blouse ter waarde van een kleine 20 euro.

Biljarten is niet duur!
Seizoen 2019 – 2020: Lidmaatschap speelavond: € 110,00 Administratie (eenmalig) : € 27,50 Aan het spelen in een team en deelname aan persoonlijke kampioenschappen zijn extra kosten verbonden. Komt u eens vrijblijvend langs in ons clubgebouw, Biljartvereniging Horna voor informatie of een balletje meespelen.

U kunt ons vinden op Achterom 53 te Hoorn. Tel 0229 215726